Odpalając AR pękł mi plastik od przycisku START-STOP. Mam pytanie - czy przycisk ten jest taki sam dla alfy przed liftem jak i po lifcie. W serwisie nie chcieli mi powiedzieć, tylko stwierdzili że maja inne oznaczenia.
Printable View
Odpalając AR pękł mi plastik od przycisku START-STOP. Mam pytanie - czy przycisk ten jest taki sam dla alfy przed liftem jak i po lifcie. W serwisie nie chcieli mi powiedzieć, tylko stwierdzili że maja inne oznaczenia.
Jeśli będziesz kupował używkę to na pewno nie pasuje z Anglika. Różnią się kolorem plastiku. Po lifcie inaczej się uruchamia silnik, przyciskając i puszczasz przycisk, więc raczej będą inne.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Przed i po lifcie są takie same, nie przycisk steruje trzymaniem czy puszczeniem odpalenia. Anglik ma inny kolor plastiku ? A którego tylnej obudowy czarna/srebrna ?
Tylny plastik jest innego koloru. Czarny albo taki jasny beż. Nie pamiętam już który jest który, sprawdzisz na swoim. Różny jest rozstaw śrub mocujących.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
bo widziałem na allegro przyciski i jeden miał czarne plastiki zewnętrzne a drugi białe ? Ten z czarnymi plastikami jest przedliftowy a ten z białymi polift.
Polift i przedlift ma takie same. Anglik ma inny numer części, więc raczej nie pasuje. Nr częsci europejskiego włącznika - 156054458
[MENTION=11599]daro1906[/MENTION], udało Ci się już wymienić przycisk?
Czy jest możliwa wymiana samego plastiku, bez konieczności wymiany całego przycisku?
Tak, możesz wymienić sam przycisk z napisem start/stop zostawiając starą elektronikę, cały przycisk ładnie rozbiera się na części (część "robocza", pierścień podświetlenia, membrana stykowa, obudowa, elektronika itd).
Dla zainteresowanych, tak wygląda przycisk po rozbiórce. Ja kupiłem w stanie bdb- za 60 zł z przesyłką. Jest z innego rocznika, ale jakby co wymienię sam dekielek.
Załącznik 234463
Załącznik 234464
Ja przed założeniem nowego dekielka, mając przycisk w częściach, pociągnąłem go dwiema warstwami bezbarwnego lakieru.