-
Blad potencjometru gazu
Cześć, to znowu ja ;) odkąd naprawiłem tempomat to wkradł mi się powracający błąd pedału gazu. Zapala się marchewa i gaz działa dopiero od połowy w dół. Kostka od potencjometru jest po środku między pedałami? Jeśli tak to doginalem tam styki, kostka siedzi ciasno a problem powraca. Psikalem też jakimś preparatem do połączeń elektrycznych. Nieraz pojeżdżę i nagle gaz zaskakuje normalnie i jeździ jak trzeba jakiś czas. Jest jeszcze gdzieś jakas kostka która za to odpowiada? W 156 widziałem coś o kostce za schowkiem pasażera
-
Zastąp kostkę lutowaniem.
-
To jest ta kostka przyczepiona do blachy między pedałami? Jeśli tak to da się te przewody za pedałami bardziej wypuścić? Bo sama kostke nie za bardzo da się wyciągnąć bliżej
-
1 załącznik(i)
Powinna być bliżej ta kostka a nie między pedalami
Tak wygląda Załącznik 278241
-
1 załącznik(i)
To jest ta kostka między czujnikami? To chyba musiałbym pedaly wyciągnąć żeby tam lutować..Załącznik 278258
-
Wygląda jak ta od potencjometru, rozłącz ją i zobacz czy przewód od potencjometru mozna jakos inaczej poprowadzić zebyś miał do niego lepsze dojście, duzo ludzi juz to lutowalo na stałe więc się da. Ja u siebie potraktowałem ją kontaktem do styków i jak narazie jest spokój