-
Przełącznik szyb brera
Witam serdecznie , od jakieegoś czasu jestem posiadaczem Brery ..
w poszukiwaniu częśći zwiedzilem juz chyba wszystklie strony internetowe ....
Poszukuje całego panelu do podnoszenie szyb .... ma ktoś moze informacje ,gdzie mozna takowy nabyć ? uzywany , nowy ???
Całe nieszzczescie w tym ,ze w aktualnym ,ktory mam zamontowany szyba prawa od pasazera podnosi się , sterując panelem od strony kierowcy ... zaś szyba od strony kierowcy ,lewa przy nacisnieciu przycisku , robi tylko "cyk" i ani rusz do góry
można klikać w nieskończoność i nic to nie daje , macie może informacje o dobry dostawcy częsci uzywanych , nowych , do alfa romeo brera ?
PS : Panel sterowania do MITO ,jest niemalże identyczny ,czy jest mozliwosc załozenia takiego od Mito ,a zeby działał ? czy niestety fiasko ?
-
Miałem dokładnie tak samo po zakupie swojej Brery.
Nie kupuj nowego panelu. Wystarczy wyciągnąć obecny panel, rozkręcić i przeczyścić miejsca stykowe na płytce drukowanej i gumki przycisków od spodu. Najlepiej WD40, lub preparat do styków. Z czasem gumki się zabrudzają i mają za dużą rezystancję stąd nie przewodzą należycie prądu.
Tak u siebie naprawiłem sterowanie szybami i lusterkami.
To jest 15-20 min roboty. Panel się wyciąga do góry, ma kilka zatrzasków w rogach. Do rozkręcenia panelu są za to potrzebne torxy.
-
Super ,pomogło !strasznie ci dziękuję ,pozdrawiam !
-
Spoko, cieszę się, że mogłem pomóc.
Jeśli coś nie działa to zawsze warto sprawdzić czy nie da się tego naprawić, bo często to się opłaca. To jest zawsze kwestia wiedzy, czasu i odpowiednich narzędzi.