Bielsko-Biała
Printable View
Bielsko-Biała
Witam Wszystkich
Mam pytanie skąd informacja, że takie akcje serwisowe miały miejsce?
Dowiadywałem się w AlfaRomeo Polska , tam mi powiedziano, że do 159 nie było akcji serwisowych, byłem też w autoryzowanym serwisie AR w Łodzi tam usłyszałem to samo, że do AR159 nie było akcji serwisowych.
Skoro to mój pierwszy post tutaj, to witam wszystkich serdecznie! :)
Od niedawna jestem posiadaczem wymarzonej Alfy 159 SW 2,4 JTD. Jednak już na przed zakupowym przeglądzie w ASO wyszedł jeden, jedyny problem. Otóż gdzieś w silniku zanotowano wyciek. Mechanik powiedział, że nie jest to nic mega poważnego, jednak zalecił umyć silnik i zaobserwować, skąd to cieknie. Okazało się dzisiaj po umyciu, że gdzieś z okolic filtra. Znajomy zalecił mi wizytę w ASO. Jestem już wstępnie umówiony, jednak znalazłem ten temat i okazuje się, że najpewniej łapię się na akcję serwisową "5191 - wyciek oleju - zar93900007000312 do zar93900007094838". FAP jakoś tego nie potwierdza, ale coś musi być na rzeczy, skoro mój VIN jest w podanym zakresie i akurat notuję jakiś wyciek... Chciałbym w związku z tym prosić o szczegóły tej akcji i być może doświadczenia innych z tym związane. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!
KOD AKCJI
5191
RODZAJ AKCJI WYMIANA WADLIWYCH CZĘŚCI
MARKA Alfa
MODEL ALFA 159
OKRES PRODUKCJI
LUTY 2006 -- LUTY 2007
SIERPIEŃ 2005 -- LUTY 2007
ZAKRES NADWOZI
ZAR93900007000312 -- ZAR93900007094838
DOTYCZY CZĘŚCI
PTU
PROBLEM WYCIEK OLEJU
PRZEWIDZIANA INTERWENCJAZASTOSOWANIE USZCZELNIACZA / ZAŁOŻENIE SPRĘŻYNY
Witam, byłem w serwisie Alfy w Lublinie i wyszło że dla mojej Niuni nie przewidziano żadnej akcji serwisowej :( ( chociaż według wypisu na pierwszej stronie powinno ich być kilka )
Autor tematu wziął to z nieba czy co bo nie wiem o co chodzi?
Dane te są dostępne po zarejestrowaniu i opłaceniu abonamentu nastronie
https://www.technicalinformation.fia...ecomm-web/web/
Okazuje się że Polska to nadal dziki kraj - nikt nic nie wie (mowa o akcjach serwisowych), myślę że w Polsce właściciele Bentleyów, Aston Martinów czy Ferrari wcale nie maja lepiej od nas - właścicieli Alfa Romeo